Start behandeling

Dag vijf

Na een korte nacht slapen, met de koffer vertrokken vanuit het hotel naar het ziekenhuis. Veel spanning, want dit is de eerste dag van de opname en dat betekent ook dat ik voorlopig niet meer van het ziekenhuis terrein af kom. Ik startte toen ik op mijn kamer in het ziekenhuis kwam al snel met een infuus Prednison die er in een ijltempo doorheen ging. De Prednison is belangrijk, omdat het ontstekingen die er eventueel nog kunnen zijn stopt, zodat de schone stamcellen over vijf dagen geoogst kunnen worden. Vanavond, om 23.00 uur en om 3.00 uur, krijg ik mijn eerste injecties om de botcellen open te zetten zodat er meer stamcellen in mijn bloed komen. Deze injecties krijg ik de komende vier dagen. Ze hebben als bijwerking botpijn en heftige spierpijn waar ik preventief al pijnmedicatie voor ga krijgen.

Kop is er af

Dit wordt een nieuwe spannende ervaring, jullie kunnen morgen lezen hoe het is gegaan.

Ook gaat mijn dank uit naar alle hartverwarmende steun van iedereen. De vele berichten en donaties die we krijgen zijn niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie en de mensen dichtbij mij, een enorme steun. Enorm bedankt!

Dag Zes

Afgelopen nacht voor het eerst in het ziekenhuis achtergebleven omdat ik ook om 3.00 uur een injectie zou krijgen. Het slapen in het ziekenhuis is zoals de meeste mensen wel weten niet echt voor je rust. Ik merk dat ik aan alle geluiden in de nacht moet wennen. Tussen de bellen en stemmen op de gang door, heb ik gelukkig wel wat uurtjes bij elkaar kunnen slapen. Vandaag de tweede dag dat ik injecties krijg om de beencellen te stimuleren. Ik merk dat ik inderdaad één van de bijwerkingen heb. De botten in mijn rechterbeen doen zeer, vooral die in mijn bovenbeen. Het valt te doen met een beetje afleiding en dit lukt prima dankzij al jullie appjes, reacties en donaties. Ik probeer iedereen zoveel mogelijk persoonlijk te beantwoorden want jullie doen ook zoveel moeite voor mij. Het lukt tot nu toe redelijk ondanks dat ik merk erg moe ben. Dit heeft wel invloed op de MS en zorgt ervoor dat alles mij veel moeite kost. Ik heb meer klachten dan toen ik nog thuis was doordat ik beter sliep en minder prikkels had.

5 reacties op “Start behandeling”

  1. Wat een heftig verhaal Martijn ik zit dit te lezen en de tranen springen in mijn ogen ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen ik zal in iedere geval voor je bidden en wens je veel sterkte toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *