Meteen naar de inhoud

Start chemo

Dag Tien

Vandaag werd de Hickman- katheter geplaatst die onder mijn sleutelbeen werd geplaatst voor het toedienen van de chemokuur waar ik morgen mee start. Ik dacht dat deze katheter plaatsen niet pijnlijk zou zijn in verhouding met die nek-kather van drie dagen geleden. Ik had daarom geen verdoving nodig, maar echt achteraf had ik wel verdoving moeten nemen! Zoooo… wat deed dat zeer! Ik heb er ook een pijnlijk beurze schouder aan overgehouden. Dit zal met een paar dagen weer minder zijn en zal ik mijn schouder weer normaal kunnen gebruiken. Hij zit geplaatst en dat is het belangrijkste, want morgen gaan we starten met waar ik voor kom namelijk het uitschakelen van de ‘verkeerd geïnstrueerde’ cellen. In de middag nog even naar buiten geweest voor de laatste keer frisse lucht voordat ik zeker 14 dagen niet meer buiten kom. De volgende keer dat ik weer buiten kom zal dat zijn op weg naar het vliegveld om lekker weer naar huis te gaan.

De rest van de dag rustig aan gedaan met wat contact met medestrijders die voor hetzelfde doel komen als ik. Er zijn nog steeds een aantal Nederlandse patiënten met mij op de afdeling en dat is prettig zo steun je elkaar en deel je informatie. De patiënten komen buiten Rusland overal vandaan. Zo weet ik dat er patiënten uit Amerika, Nieuw-Zeeland, Australië, Italië, Noorwegen en Zweden zijn.

Al het personeel is aardig, erg deskundig en het werkt samen als een geoliede machine. Het voelt veilig waardoor ik het allemaal over mij heen kan laten komen. Dit ondanks dat ik geen flauw idee heb wat ze mij allemaal aan medicatie geven.

Dag Elf

De eerste dag van de vier dagen dat ik chemo krijg. Het viel erg mee, binnen 4 uur was het klaar. Ik merkte er niet veel van behalve dat ik wat suffig was. Wel meer op bed gelegen maar dat is voor vandaag oké. Ondertussen is mijn moeder Moskou in geweest om nu eindelijk goed internet te regelen. Ze is drie keer heen en weer geweest naar verschillende winkels verspreid over de wijk lopend of met de tram. Hier kreeg ze steeds verschillende adviezen, maar toch maar proberen met weer een andere kaart of weer opwaarderen. Want wat is een mens zonder internet……..
De derde keer was ze het helemaal klaar mee dat het nog steeds niet lukte en ging ze strijdvaardig op pad. En dat hielp! Eindelijk weer internet na uren op avontuur te zijn geweest.

Chemo.

Morgen weer een nieuwe dag…

8 reacties op “Start chemo”

 1. Hey Martijn, wat moedig van je zoals je erin staat . Nu chemo , we hopen en bidden voor je dat het aanslaat. En wat stoer van je moeder dat ze Moskou in gaat . Ik zie haar zo gaan🤗 strijdlustig en niet eerder terug komen voor dat het geregeld is. Veel sterkte en lieve groeten ook aan je moeder

  1. Het is de kans die ik met beide handen aangrijp. Zware weg, maar zoveel liefde en energie vanuit Nederland. En de verpleging is ook behulpzaam. En je kent mijn moeder die rent tot het einde van de wereld voor me❤
   Lieve groet Martijn

 2. Martijn wat is dit een avontuur voor je. Pff het is het waard natuurlijk maar je moet nogal wat pijn doorstaan En dan ook nog eens het geregel daar door je moeder voor internet. Hebben ze daar geen WiFi Martijn goed om weer iets te lezen over je avontuur. Succes en beterschap jongen.
  Ik ga moed verzamelen
  Grt Henny

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.