Meteen naar de inhoud

Laatste chemo

Dag Veertien

Vandaag even een pijnlijk moment tijdens het douchen ineens hele sterke blaaskrampen, dus snel afdrogen en plat. Ik kreeg hiertegen gelijk spierontspannende medicatie toegediend. De krampen schijnen een veelvoorkomende bijwerking bij de chemo te zijn en de apotheek die ik elke dag slik haha.

Maar de laatste dag van de chemokuur is klaar, het is gelukt. Morgen een rustdag en aanstaande dinsdag is de dag van de transplantatie en krijg ik mijn jonge nieuwe stamcellen terug. Dan begint het herstel en ga ik weer op weg naar wie ik was en ondanks alle emotie toch altijd ben gebleven. Mede door jullie allen.

Woord van de dag: Blij!

Dag vijftien

Het gaat goed met mij en ik ben erg blij dat mijn vader vandaag naar het ziekenhuis is gekomen. Hij blijft de laatste drie weken samen met mijn moeder hier bij mij in Moskou en we vliegen dan met zijn drieën terug naar huis. Soms fantaseer ik over wat ik ga eten als ik weer thuis ben zoals over sushi, maar dat zal wat langer duren want onder andere rauwe vis mag ik de komende 6 maanden niet eten. Of lekkere spareribs deze lekker gemarineerd en klaargemaakt met honing, heerlijk! Ook zit ik met medepatiënten te fantaseren over frikandellen speciaal, als we weer een bord zeewier krijgen voorgeschoteld. Zo wissel ik dan met mijn moeder recepten wat ik dan WEL mag en kan eten. Even in mijn hoofd thuis zijn helpt en geeft een ijkpunt waarbij ik elke dag die hier passeert afvink. Maar ondanks alles mag ik niet klagen en gaat het goed en ben ik dankbaar dat ik hier kan en mag zijn met hulp van velen.

Mijn vader is ook in Moskou!

Ik merkte al wat verschil na de tweede chemo, ik ben er voorzichtig mee omdat ik het soms niet kan geloven. De mist is in mijn hoofd is weg en dat maakt mij veel minder moe. Ik merk dat het lopen iets makkelijker gaat, mijn spraak verbeterd. Het is niet te bevatten maar er bestaan wonderen!

Tot morgen!

7 reacties op “Laatste chemo”

  1. Jeetje Martijn we leven op afstand mee… Geweldig om te lezen dat je vooruit gaat! Heel veel succes, en fijn dat Nico er nu ook is.. groetjes Sanne, Youri, Bobbi & Lola

  2. Bijzonder dat je nu al veranderingen merkt, blij en dankbaar met jullie. En wat heerlijk dat je vader er nu ook is, gewoon om bij jullie te zijn. De lieve groetjes voor jullie

  3. Wauw! Nu al verschil er bestaan dus toch nog wonderen,zoals ze wel is zeggen wonderen zijn de wereld nog niet uit! Ik hoop voor jou dat je alleen maar vooruit gang blijft boeken en duim heel hard met je mee. Je zal wel denken wie is zij,ik ben de moeder van een leerling (Jordy) die bij je oom Leendert-Jan op de basisschool zat. Ik heb zelf ook die vreselijke rot ziekte maar gelukkig stabiel,dus ik mag niet klagen. Ik wil je heel veel mracht en sterkte via hier wensen,en ik blijf je zeker volgen en doe natuurlijk een donatie. Groetjes Bianca

  4. Wat ontzettend fijn om te lezen dat je al merkt dat het beter gaat!!
    Wat fijn voor jullie dat je vader nu ook bij jullie is!! heel veel sterkte nog Strijder!!
    Jeanet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.