Meteen naar de inhoud

Transplantatie

Dag Zestien

De dag van de transplantatie breekt aan spannend!!!! Ik merk voor het eerst dat ik meer gespannen ben en dat komt doordat er tijdens de transplantatie complicaties kunnen optreden. Ik probeer het een beetje van mij af te zetten. Ik hoorde dat de transplantatie om 13.00 uur zou plaats vinden. Dit schiep duidelijkheid en ik kon het daardoor een beetje loslaten. Het was fijn dat mijn ouders bij mij waren, zo had ik een beetje afleiding en steun. Ik mocht vanaf het ontbijt niets meer eten alleen wat water drinken. Tegen één uur kwam een verpleegkundige de voorbereidingen treffen. Ik werd gelijk aan de monitor gelegd waardoor mijn bloeddruk, hartslag en zuurstof in de gaten gehouden konden worden. Ook werd er zuurstof aangesloten en zuurstofmasker opgehangen voor het geval het nodig mocht zijn. Verder werd mijn kamer omgebouwd tot een operatiekamer alles was al goed schoongemaakt en werd afgedekt met steriele doeken.

Transplantatie
Alle jonge bloedcellen zijn gegeven!
Samen met Anastacia en Dokter Federenko

Toen alles gereed was kwam een team van artsen en een verpleegkundige de transplantatie uitvoeren. Ik werd goed voorgelicht wat ik kon voelen en werd mij dringend gezegd te melden als ik iets vreemds voelde. Ze lieten mij de zak met nieuwe stamcellen zien, de stoom van de kou van de stikstof kwam er vanaf. Ze hadden de zak net uit de stikstof gehaald. Er werd gecontroleerd of het de juiste zak was en deze werd daarna ontdooid op lichaamstemperatuur. Ik lag toen al helemaal gereed en afgedekt met steriele doeken net als de arts en de verpleegkundige die de transplantatie zouden doen. Dokter Federenko is bij elke transplantatie aanwezig op welke dag dan ook en stond op een afstandje toe te kijken of alles goed ging. Ik werd tijdens de transplantatie goed in de gaten gehouden en ik merkte dat het zeer deskundig werd gedaan. Na ongeveer een half uur had ik mijn nieuwe jonge stamcellen terug die mede het verschil gaan maken. Iedereen feliciteerde mij. Een verpleegkundige zei zeer toepasselijk ” Happy new year”  met een grote smile.

Daar gaan we voor en de volgende stap is weer genomen.

Dag Zeventien

Goed geslapen! De dag begon al vroeg met een bloedafname en ik moest worden gewogen. Daarna een lekker ontbijtje met als aperitiefje een infuus, wat zal ik die missen. Een half uur later kwam dokter Federenko binnen met de bloeduitslagen en meldde mij dat mijn witte bloedcellen al zo laag zijn dat ik morgen in isolement moet. dit de laatste stap hier in Rusland. Ik ben deze periode erg kwetsbaar omdat mijn hele immuunsysteem plat ligt en ik erg vatbaar ben voor ziektekiemen. Ik weet dat dit bij de behandeling hoort en leg mij daarbij neer. Ik laat het over mij heen komen en zal mij die 10 dagen wel vermaken met de vele appjes die ik nog steeds krijg, muziek luisteren, films kijken en slapen/herstellen. Ik kan gelukkig met mijn familie en vrienden face-timen wat is dat een uitkomst.

Hulp van mijn vader!

Het komt goed ik ga ervoor met hulp van iedereen om mij heen. 

8 reacties op “Transplantatie”

 1. Van Harten gefelicteerd met je nieuwe jonge bloedcellen
  En nog veel beterschap
  En dat je witte bloedcellen snel weer om hoog gaan
  En dat je snel weer naar huis mag
  Gr Anneloes van der maal

 2. Patrick en Gerdieneke de Graaf

  Wat goed om te lezen allemaal! Heel veel sterkte de laatste dagen.
  Complimenten ook voor je schrijfkunsten,fijn om alles hier te kunnen volgen.Succes van ons!

 3. wat geweldig dat het goed is gegaan ! heel veel sterkte met herstellen !
  we blijven je volgen en mee leven ! nog ff volhouden dan kun je weer naar festivals en feesten !
  groetjes Erna

 4. Martijn, Nico&Marja
  Wat zijn jullie toch een kanjers!
  Ik heb hier gewoon geen woorden voor , wat een geweldige familie. Heel veel beterschap en sterkte!
  Veel liefs Paul & Inge

 5. Hopelijk blijft alles naar wens verlopen Wat fijn dat Martijn met jullie het zo rustig kunt onder gaan.Blijft vol vertrouwen en hopen dat alles zo mag blijven gaan. Sterkte en liefs ma/oma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.