Meteen naar de inhoud

Voortgang isolatie

Woensdag 27 november

Ik ben de afgelopen dagen in isolatie goed door gekomen. Gisteren hoorde ik al van dokter Frederenko dat mijn bloedwaarden; hemoglobine, trombocyten ( bloedplaatjes) en de belangrijke leukocyten (witte bloedcellen) goed aan het stijgen zijn. Hij is erg tevreden hoe het met mij gaat na de transplantatie. Vandaag was het groot nieuws dat mijn leukocyten gestegen zijn naar 7.6 wat een normale waarden is. Hij vertelde dat ik erg sterk ben zoals ik herstel en de snelheid waarmee de bloedwaarden normaliseren. Sinds gisteren mogen mijn ouders al bij mij met een ‘maanpak’ aan. Vandaag zijn ze er weer de hele dag dat is fijn en gezellig, het leidt af.

Mijn moeder in een ‘maanpak’!

Ik durf het bij na niet te schrijven maar heel voorzichtig wil ik vertellen dat ik al wat veranderingen ervaar na de jonge stamceltransplantatie. Ik merk dat ik minder moe ben, ik heb veel meer energie, kom makkelijker uit mijn woorden, het slikken gaat veel beter, mijn eetlust is sterk toegenomen en krijg wat gevoel in mijn rechter arm en rechter been terug. Het is soms wat beangstigend en kan het soms bijna niet geloven dat er al verschillende dingen veranderen. Als je gezondheid in een jaar tijd zo hard kan verslechteren raak je het geloof in je lichaam kwijt. Het weer gaan vertrouwen op je lichaam en dat de verslechtering kan stoppen, laat staan dat het kan verbeteren kost tijd.
Toch wil ik jullie laten weten dat er al positieve verbeteringen zijn en dit geeft hoop en vertrouwen dat ik bij diegene mag horen die van deze behandeling mag profiteren en herstellen.

Door alle hulp van jullie allemaal durf ik dit aan en schrijf de verbeteringen die ik merk nu op, wat maakt dat het waar is!!!
Ik houd jullie op de hoogte!

9 reacties op “Voortgang isolatie”

 1. Goed om te horen dat je al een verbetering voelt. Hopelijk gaat dat elke dag door.
  Groeten vanuit Groevenbeek (en Marcel in het bijzonder 👍😄)

 2. Ton en Constance van Someren

  Wat ben jij een sterk, dapper en moedig, maar vooral positief mens!!
  Wat zal het spannend zijn al die veranderingen in je lijf te voelen.
  Zet hem op!! Je langste tijd in Moskou zit er op.

 3. Martijn…… Ja wat moet of liever gezegd wat mag en kun je zeggen De ene keer dit en de andere keer dat Zo is toch hoe wij het gewent zijn toch.
  En dan nu eindelijk eindelijk een keertje een verbetering waar je alle hoop en geloof op kunt vestigen. BETERSCHAP jongen en ik blijf je met mijn volle aandacht volgen

 4. Lieve Martijn
  Terwijl hier iedereen wil scoren op black Friday, scoor jij de beste vooruitgang van je gezondheid!! Dat wat het aller belangrijkste is!
  Zo bijzonder om je via je blogs te kunnen en mogen volgen!
  Jij met je ouders … wat een top team! Bij het horen van het liedje BLAUWE DAG dacht ik meteen aan jou/jullie! Zet ‘m op jongen!
  Lieve groetjes Désirée x

 5. Everdien Hijmissen

  Hoi Martijn
  Wat ontzettend fijn dat je zo snel al verbetering mag voelen,super blij voor je!
  We blijven met je meeleven,
  Vriendelijke groet van Everdien Hijmissen en Henk Kleine Deters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.