Meteen naar de inhoud

Vervolg revalidatie

De eerste weken in het nieuwe jaar zitten er alweer op! Het is fijn om iedere dag te werken volgens het revalidatieschema dat in december is opgesteld. Ik merk dat mijn energie iedere dag toeneemt, waardoor ik steeds later op de dag mijn oefeningen kan doen in plaats van alleen ’s morgens. Daarnaast is mijn wereld weer wat groter aan het worden. Ik ga naar vrienden toe, even samen een boodschap in het dorp doen (nog wel veelal in de rolstoel) en gezellig wat drinken met mijn ouders, familie of met mensen om mij heen. Ik heb weer een pokeravond met vrienden gehad. Dit was gezellig en het was heel fijn om er even uit te kunnen zijn en de jongens weer te zien die ik nog niet gezien had.
De ervaring dat ik mijn lijf meer onder controle krijg en meer vertrouwen krijg in mijn lijf, is geweldig. Ik kan veel meer ondernemen op een dag. Voor de behandeling was ik al bij het starten van de dag door mijn energievoorraad heen, wat betekende dat ik de dag op bed doorbracht. Het is zo fijn om dan nu weer als vanouds gewone dingen te kunnen ondernemen. Ik loop alweer wat rond in huis en ik loop makkelijker een aantal keer op een dag de trap op en af. In november bleef het traplopen beperkt tot hooguit twee keer per dag met heel veel moeite. Ik ben momenteel bijna de hele dag op en ik ben actief, trouw en gedreven met mijn revalidatie bezig. Ik ben elke dag bezig om mezelf uit te dagen om weer een stap verder te zetten in mijn revalidatie. Ik bekeek mijn revalidatieschema dat ik in december, in samenwerking met mijn fysiotherapeut, ben gaan bijhouden. Ik was blij verrast om te zien wat een vooruitgang wij al hebben geboekt. Zowel in kracht, conditioneel als balans heb ik in korte tijd al grote stappen gezet. Ik loop makkelijker, ik lig veel minder op bed omdat bewegen minder concentratie en energie kost en ik heb al een beter conditie. Daarnaast sta ik niet meer iedere dag moe op als ik wakker word en heb ik rust in mijn hoofd. Ik kan veel meer prikkels verdragen waardoor het makkelijker is om onder de mensen te zijn. Mijn praten gaat nog steeds veel beter waardoor ik nu weer gesprekken kan voeren.
Zo blijft het steeds iets beter gaan met mij. Mijn streven is om alles eruit halen wat erin zit!

Mijn gezin zegt: ‘Martijn begint weer een beetje de oude te worden! De grapjes, de babbels komen weer terug. Hij komt weer blij en gelukkiger over. Wij zijn hier zeer dankbaar voor’.
Al met al een zeer goede start van 2020 waar ik samen met mijn ouders en met Monique (mijn fysiotherapeut) al mooie stappen heb mogen zetten. Op naar de volgende mooie stappen!

21 reacties op “Vervolg revalidatie”

 1. Wat mooi om te lezen!
  Succes met alle stappen die nog volgen en geniet van de vooruitgang die je al geboekt hebt.
  Groeten Ria Hijmissen

 2. Goed om dit allemaal te lezen vriend. Al helemaal goed om te lezen dat je steeds meer de oude begint te worden! Hoop dat je snel blijft herstellen en dat we in de nabije toekomst weer kunnen afspreken.

 3. Super fijn en blij voor dat je het elke keer wat beter met je gaat! Blijf zo doorgaan en dan zal je zien dat je beloond wordt.

  Liefs Suus

 4. Martijn wat zal dit onwerkelijk aanvoelen
  Van zeer beperkt naar beperkt en op naar minimaal beperkt. 100% zou weer super zijn maar eerst maar eens naar minimaal. Top jongen wat Moskou toch teweeg gebracht heeft. Hopelijk kan ik er in de nabije toekomst er ook over meepraten

 5. Wanneer de babbeltjes en grapjes terugkomen dan ben je op de goede weg Martijn. Die weg die wij jou heel erg gunnen. Frans en Margreet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.