Meteen naar de inhoud

6 maanden post Hsct behandeling

Wat is er veel gebeurd de afgelopen maanden, zowel bij mij persoonlijk als ook voor heel Nederland. Ik ga het voornamelijk over mijzelf hebben, maar ik hoop allereerst dat jullie gezond zijn en jullie familie ook. We gaan samen door zware tijden momenteel, maar er is hoop op nog een mooie en gezellige zomer. Het weer kunnen zien en vasthouden van familie en vrienden is weer in zicht.

De reden van deze blog is dat de tijd dermate gevlogen is dat mijn nieuwe immuunsysteem alweer 6 maanden oud is. Een halfjaar post behandeling is het weer tijd voor een evaluatie van de vooruitgang. De quarantaine waarin een ieder zich momenteel bevindt, bracht voor mij weinig verandering qua situatie. Ik was sowieso al druk met mijn revalidatie en studie, mocht geen publieke plekken bezoeken, zoals de bioscoop of een restaurant.

Allereerst maar eens mijn fysieke gesteldheid; mijn fysio was er afgelopen donderdag voor het eerst sinds 3 maanden weer eens om na al de videogesprekken zelf eens te kijken naar de vooruitgang. Ze was blij verrast over wat ze zag, mijn lopen was qua balans en plaatsing van mijn voeten zo verandert dat ik nu al 3 km loop (loopfilmpje onderaan). Hiermee eis ik elke dag het maximale van mijn lichaam, waardoor ik mijzelf nog wel eens voorbij loop. Natuurlijk wil ik gelijk 20 km lopen, maar mensen in mijn omgeving helpen mij ook dingen in perspectief te zien. Ook Anastacia, het aanspreekpunt in Rusland, spreekt mij veel goede moed in. Zij heeft dezelfde behandeling ondergaan 8 jaar geleden en zij had dezelfde symptomen als die ik had en waar ik nu revaliderende van ben. Hetgeen wat mij veel moed en hoop geeft is het feit hoe zij nu leeft, gewoon dingen doet en vrolijk rondhuppelt. Zij was zelfs verbaast dat ik al 1.5 km kon lopen destijds, dus dat geeft weer een boost om zo door te gaan en snel weer de oude te worden. Het is nog wel zo dat naarmate de dag vordert er wel dingen minder gaan, maar het weerhoudt me er niet van om volop te genieten van het ondernemen van dingen en de mogelijkheid uren in de zon door te brengen. Met mijn studie ga ik ook als een speer, omdat ik toch wat tijd heb moeten inleveren de afgelopen 2 jaar is het heerlijk om weer te studeren en mijn doel is om eind september mijn laatste toets te maken. Dus mijn leven is weer back on track, maar nu nog even vol op stoom om de verloren jaren goed te maken. Ik heb er ook vol vertrouwen in dat ik in februari weer op mijn snowboard sta en stel alles op alles om dat doel te bereiken. Zo sta ik dagelijks op het Vivo board om het gevoel te ervaren en mijn spieren/balans te trainen en loop/oefen ik elke dag. Aan alles voel ik dat ik steeds sterker word en meer energie krijg, ook al zijn er ook mindere dagen. Auto rijden doe ik sinds maanden weer en dat maakt mijn wereld een stuk groter. Dus ondanks dat het voor mij niet snel genoeg gaat en de onzekerheid blijft, gaat het erg goed met mij. Nou hoop ik net als jullie snel weer op het terras te kunnen zitten met vrienden en familie. De 6 maanden grens betekend ook dat ik weer rood vlees en sushi mag eten, dus dat is ook een beloning voor al het harde werk. Deze 6 maanden post behandeling betekend ook weer een MRI om te kijken of de behandeling inderdaad de stilstand heeft gebracht waar ik op hoop, zodat het gevoel en de progressie bevestigd word. Hierover zal ook nog bericht volgen. Ik heb in Rusland ook een nieuwe coup aangemeten gekregen dus heb nu krullen waar veel mensen raar van op keken, maar dit komt voor na een chemo behandeling. Al met al zetten we de stijgende lijn voort en gaan we zoals altijd van het positieve uit, maar zo voelt het ook gewoon! Ik hoop jullie allemaal binnenkort weer te zien en spreken. Blijf gezond!!

4 reacties op “6 maanden post Hsct behandeling”

  1. Martijn, wat ontzettend fijn om te lezen dat het zo goed gaat met je!!

    Een Topper en doorzetter ben je!!

    Heel veel succes nog met alles!!

    Liefs Jeanet Kok

    Ps ik kon het filmpje jammer genoeg niet zien!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.